Onderzoek bewijst: Kamer steriel na ruimte desinfectie

In deze case study bespreken we de Rentacs "NO TOUCH DRY FOG" methode. We toetsen de effectiviteit van reiniging met "No Touch" verneveling. Het principe; Een droge nevel met biocide oplossing (H₂O₂), reinigt oppervlakken in de meest uiteenlopende openbare locaties en privéruimtes. Momenteel gebruiken wij onze methode uitvoering en succesvol in Italië. Inmiddels zijn wij ook actief in Nederland. Aan de hand van een uitgebreide case study communiceren we graag onze resultaten.

De oplossing die RENTACS biedt, bestaat uit het verspreiden van een “droge nevel” door verstuiving van een mengsel van water en een desinfecterend biocidemiddel (waterstofperoxide). Deze oplossing, “NO TOUCH” genaamd, kan ieder oppervlak bereiken en desinfecteren, zelfs als deze als “negatief” zijn beoordeeld (achterliggende en onderste delen van meubels, planken en dragers).

"De monsters zijn afgeleverd bij een laboratorium dat geaccrediteerd is door ACCREDIA.."

WERKWIJZE

Voor de studie is dagelijks reiniging uitgevoerd in openbare ruimtes bestaande uit ontvangstruimtes, wachtkamers, kantoren en toiletten. Voor elke reiniging zijn ter controle presaneringsmonsters genomen op oppervlakken zoals vloeren, knoppen en toetsenborden van kaartjesautomaten, toetsenborden, wastafels, knoppen van elektrische handdrogers, armleuningen van banken etc.

Na afloop van de sanering zijn van dezelfde oppervlakken opnieuw monsters afgenomen om de afname van de hoeveelheid bacteriën te toetsen. De monsters zijn afgeleverd bij een laboratorium dat geaccrediteerd is door ACCREDIA en dat de test overeenkomstig de gestandaardiseerde voorschriften heeft uitgevoerd.

CONCLUSIE

Uit het resultaat van de monsters is na elke reiniging een significante afname van de totale hoeveelheid bacteriën die voor de sanering gemeten waren gebleken. Uit analyse van de gegevens blijft een beperkte verontreiniging van de oppervlakken bestaan die binnen aanvaardbare waarden blijft, met uitzondering van enkele verontreinigingspieken die hoofdzakelijk zijn aangetroffen op oppervlakken zoals vloeren, rugleuningen en armleuningen van banken.

Wij concluderen dat de toegepaste methode effectief is in het inperken van de bacteriële en virale verontreiniging op oppervlakken en in ruimtes en dat de gemeten dagelijkse aangroei binnen beperkte grenzen blijft. Tevens concluderen wij dat het mogelijk is om deze methode met een geplande regelmaat uit te voeren als noodontsmetting en/of preventief middel om de blootstelling van mensen aan besmetting met ziekteverwekkers te beperken.

Lees meer over ruimte desinfectie

Radboud UMC: Infecties hartpatiënten door besmet apparaat op OK.
RENTACS: Ruimte desinfectie is een oplossing voor besmettingsgevaar in de zorgsector.

 

Ruimte desinfectie voor hotelkamers

 

Intensief en succesvol toegepast in Italië

 

Contact

ITALIA                                              RENTACS ITALIA s.r.l.
Tel: +39 06 36388370 www.rentacs.it          
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

THE NETHERLANDS              RENTACS INTERNATIONAL B.V.
Tel: +31 (0)854865021 
Fax: +31 (0)854865026  
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Locations

Rentacs

Algerastraat 28
3125 BS Schiedam
The Netherlands

via Salaria 290       00199- Roma
Italia

Dr. Omar abed al aziz
E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Ph. +971555662863
Abu Dhabi. UAE

Mike Schoerie
USA
E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Ph. +1 (203) 8567537

Mike Schoerie
Africa
E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Ph. +1 (203) 8567537

Download catalogue

RENTACS © 2020 | Powered by